Met de juiste & doordachte upgradesmaak je je fiets beter dan nieuw. 

Hoe je met de juiste aanpassingen je fiets en jezelf nog sneller kunt maken.

Vooreerst is het onze plicht iedereen erop te wijzen dat trainen nog altijd één van de beste manieren is om beter te worden en dus sneller te gaan.

Dit gezegd zijnde, is het een feit dat het materiaal waarmee je rijdt een grote invloed op je prestaties heeft. Het materiaal is continu in evolutie om betere prestaties te bekomen bij de wielrenner. 

Het juiste materiaal is cruciaal. We durven beweren dat je met de juiste upgrades ook effectief direct sneller zult rijden.  

Retro VS Modern

 Niemand zal beweren dat je met een koersfiets uit de jaren 60 dezelfde snelheid haalt als met een moderne racemachine.

"We begeleiden je in de keuze naar beter materiaal. Op basis van jouw persoonlijke situatie bekijken we samen welk materiaal je het meeste rendement bijbrengt"

Waarom Upgrades?Efficiëntere
 techniek.
Stijver en LichterGoedkoper dan aanschaf van een nieuwe fietsMeer 
wattage
onder gelijke omstandighedenBetere energie  efficiëntie en betere prestaties

De juiste upgrades kiezen is kwestie van maatwerk. 

Klinkt het upgraden van je fiets als muziek in je oren? Dan zal je in onze winkel smullen!!  Zowat elk onderdeel van een moderne fiets kan je vervangen, vernieuwen en verbeteren. 

"Volledig op jouw maat kiezen we de onderdelen die het meeste rendement opbrengen voor jouw situatie"

Verhoog je prestaties met de juiste upgrades. Op basis van je bouw, je houding, je budget en je huidige materiaal stellen we je vrijblijvend de meest waardevolle upgrades voor

Benieuwd?
We maken graag tijd voor een gesprek.

De meest gekozen upgrades

Je kunt elk onderdeel van je fiets vervangen. Het levert jammer genoeg niet altijd resultaat op. Bij iedere upgrade moet je je persoonlijke prestatiewinst of efficiëntie winst in het oog houden.
Is die slechts gering of zelfs niet aanwezig? Dan raden we je die upgrade niet aan. 

Hieronder zetten we de meest voorkomende upgrades op een rijtje. Deze worden meest gevraagd en met goeie reden.  

Wil je weten wat in jouw situatie de beste upgrades zijn? Kom dan naar onze winkel voor een gesprek of neem contact met ons op.


  • Wielen
  • Keramische lagers
  • Groepset
  • Componenten

Componenten

Stuur

In functie van je ideale houding en je comfort is fietsen met het juiste stuur belangrijk. Afhankelijk van de noden wil je net iets rechter of net iets aerodynamischer op je fiets zitten. Het stuur kan, zeker bij lange ritten, het verschil maken tussen afzien door rugpijn of genieten en comfortabel rijden. 

Zadel

Net als het stuur kan ook het zadel je heel wat comfort opleveren. Het is daarbij ook bepalend voor je houding op de fiets.
Zadelpijn is een veel voorkomend probleem bij renners. Het juiste zadel kan een welgekomen oplossing bieden. 

Cockpit

De cockpit is tegenwoordig erg clean. Geen kabels van remmen of versnellingen, geen nodeloze hoekjes of kantjes. Je kunt alles in je stuur integreren. De versnellingen, de remmen, de stuurpen, alles loopt naadloos over in elkaar.

Powermeter

Trainen met een powermeter kan je fietsprestaties zeker ten goede komen. Je baseert je zo niet enkel op je hartslag. Je bepaalt je energieverbruik en je marge op basis van de krachtinspanning die je levert. Dit is veel objectiever dan je hartslag. 
Je kunt een powermeter installeren in je pedalen, in je crank en in je naaf.

Vind met À Bloc de beste en meest geschikte componenten voor jouw situatie.

Professioneel advies

high-end materiaaL

Bij ons kan je je upgrades niet online bestellen. 


Daar hebben we een goede reden voor.
Wij willen elke wielerliefhebber op de best mogelijke manier ondersteunen. Dat doen we best als we je iets beter leren kennen. 

Het crankstel, de tandwielen, het versnellingsapparaat, de wielen, de remmen, ... Alles moet precies op jouw maat en volgens jouw noden worden samengesteld. Met onze kennis en ervaring  en op basis van jouw verwachtingen en doelen maken we samen je fiets beter dan nieuw.

Zo garanderen we dat je 100% tevreden bent met je upgrades.

Heb je vragen over onze werkwijze? Maak een afspraak,  contacteer ons of kom gewoon langs.
(bekijk hier de openingsuren)

Onze Merken

Fietsen:

*exclusieve dealer in Europa
*exclusieve dealer  in België

Wielen en banden:

Andere fietsonderdelen:

Elect​​​ronics:

Accesoires:

Wij kiezen al onze partners heel zorgvuldig. 
Het materiaal en de accessoires die wij voorzien is van uiterst hoge topkwaliteit. Het wordt door tal van topatleten en topteams over de hele wereld gebruikt. 


Wat atleten zeggen: 

“Een probleem aan de fiets of ongemakje op de fiets? Samen met Tom vond ik steeds de geschikte oplossing! Dankzij de goede babbels hou ik er naast een professionele fietsenmaker ook een vriend aan over.”

Joyce De Loof  |  Wielrenster

“De gedrevenheid waarmee Tom technische oplossingen zoekt voor specifieke 'fietsproblemen' is echt buiten categorie. Zelfs als mijn wedstrijdfiets perfect rijdt brengt hij me nog tips en mogelijke verbeteringen aan.”

Sanne Swolfs   |   Professioneel Atleet 

Met ons professioneel advies en onze jarenlange ervaring maak je je droomfiets nog beter.
Perfect op jouw maat en perfect binnen jouw budget.
Ga sneller, ga À BLOC!