Triatlonfietsen – MTB, Koers en Triatlon – À BLOC

Fietsen speciaal gebouwd en ontwikkeld voor triatlonatleten.

“Mijn kwalificaties in het verleden op het WK van de Ironman, het EK in Glasgow en mijn kwalificatie voor Hawaii in 2019 zijn mede dankzij de topfietsen en ondersteuning van Tom en À BLOC. “
Geert Byttebier Prof. Triatleet

Fietsen is hét onderdeel van triatlon waar je snelst progressie maakt. De juiste fietskeuze is daarbij cruciaal.

Is materiaal doorslaggevend ? Dat is het zeker… beginnende atleten hebben vaak nog marge eer ze hun fysieke top bereiken. Eens dat topniveau wordt bereikt, wordt je materiaal en dus ook de juiste triatlonfiets echt cruciaal.

Hoe beter je fiets, hoe meer je er uit kunt halen!

Voor triatleten is vooral aerodynamica en houdingscomfort belangrijk. Kies je triatlonfiets dus op basis van je noden. Met plezier helpt À BLOC je daarin klaarheid te krijgen.

Waarom een triatlonfiets?

De voordelen van een triatlonfiets zijn voor de atleet niet te onderschatten. De fysieke limiet van je lichaam opzoeken is een een traditie bij triatleten. Een triatlon is een gigantische uitdaging en vereist een goede training en een scherpe focus. De juiste fiets kan hierin een enorm verschil maken. Van de geometrie van het frame en de efficiënte aerodynamica tot de hoeken van de zitbuis en de aerodynamica. Rijden met een triatlonfiets zal jouw resultaten gegarandeerd verbeteren.

Zitpositie:

De verschillen en pluspunten van een triatlonfiets ten opzichte van een racefiets zijn op verschillende manieren evident. Een belangrijk verschil is gewoon je zithouding. Op een triatlonfiets is de zitbuis steiler dan een racefiets. De hoek van de zitbuis op een triatlonfiets dwingt de heupen om naar voren te gaan waardoor je als renner minder spanning zet op je quadriceps en hamstrings. Racefietsen hebben meestal een zadelhoek van ongeveer 72 graden, waarbij een triatlonfiets een hoek dichter bij 78+ graden heeft.

Opslagmogelijkheden:

Het lijkt misschien op het eerste zicht niet belangrijk, maar een triatlonfiets beschikt over meer opbergmogelijkheden. Van opbergvakken en bidonhouders tot geïntegreerde waterhouders. Handig om gereedschap, binnenbanden, voedsel en vloeistof op te bergen. Een triatleet heeft meestal een langere rit voor de boeg dan typische wielrenners. De kans op lekke banden wordt een stuk groter en er is geen sprake van een volgwagen vol technische hulp zoals bij het wielrennen.

Aerodynamica:

Elke triatlonfiets wordt in de windtunnel getest tijdens de productontwerpfase om er zeker van te zijn dat deze extreem efficiënt is. Zo bespaart de atleet heel wat energie tijdens het rijden. Een goede triatlonfiets heeft ook aerobars, het zet de atleet in een extreem aerodynamische positie. Dankzij de ergonomie is er een bepaald comfort en kan je het als renner urenlang volhoud. Ook de wielkeuze kan de aerodynamica bevorderen, vooral carbon wielen worden hiervoor vaak gebruikt

Is een triatlonfiets noodzakelijk?

Als je je echt serieus voorbereid op een triatlon, dan is een triatlonfiets de sleutel om competitief mee te doen in de race. Naast de duidelijke visuele verschillen tussen een triatlon en een koersfiets, zijn het bovenstaande functies die elke atleet helpen om de prestaties te leveren nodig voor deze uitdaging.

We geven nog even enkele belangrijke kenmerken in een overzichtje:

Stuur

Het stuur zorgt voor een comfortabele houding en meer aerodynamica. Het juiste stuur kan je tot 2Km/uur opleveren. Het loont dus de moeite om hier de nodige aandacht aan te besteden.

Bidon

Bij een echte triatlonfiets zit je bidon achter het zadel of verwerkt in je frame. Via 'aerodrink' kan je drinken zonder je houding al te veel te wijzigen. Minimaal snelheidsverlies.

Frame

Het frame wil men zo licht en stijf mogelijk houden. Daarom worden carbon, titanium en aluminium vaak als framemateriaal gebruikt.

Wielen

Kies je voor carbon of aluminium velgen? Elk heeft zijn specifieke kenmerken. Veel hangt af van jouw situatie, prestaties en doelstellingen.

Banden

Ga je voor clinchers, tubes of tubeless? Voor wedstrijden wil je een hoge lekbestendigheid en mogelijks ook rekening houden met weersomstandigheden.

Heb je vragen over onze werkwijze? Maak een afspraak, contacteer ons of kom gewoon langs.

Onze triatlonfietsen

We gaan heel zorgvuldig te werk bij het kiezen van onze producenten en partners. We gaan alleen in zee met merken waar we de volle 100% kunnen achterstaan. Gezien onze eigen triatlon achtergrond zijn we heel kritisch ten opzichte van merken die triatlonfietsen aan bieden. Modellen die je via ons koopt voldoen aan onze strenge kwaliteitsnormen, ze zijn bovendien steeds:

Betrouwbaar

Gaat het om liefhebbers of pro's, een triatlonfiets moet steeds voor de volle 100% betrouwbaar zijn. Daar zorgen wijzelf en het materiaal voor.

Volledig op maat

Je kiest een pre-built model, of stel je triatlonfiets volledig zelf samen. Bij triatlon is maatwerk heel belangrijk, bijgevolg is ook steeds een bikefit inbegrepen.

Voor elk budget

Professioneel of recreatief? Voor iedereen en elk budget hebben we een geschikte triatlonfiets in huis. Bekijk in ons aanbod de verschillende prijsklasses.

Enkele topmodellen uit ons aanbod:

Neem een kijkje naar alle modellen van onze hoogstaande kwaliteitsmerken

2016_Quintana_Roo_Logo-150x90
prorace-280x133

Bij ons kan je je fiets online samenstellen.

Bij iedere fiets hoort een professionele bikefitting en een hoop advies.
We houden niet zo van ‘anoniem’. We geloven in de meerwaarde van een goed en persoonlijk gesprek. Alleen zo kunnen we je de beste ondersteuning en het beste advies geven.

Zo garanderen we je 100% tevredenheid met je nieuwe fiets, .

Winkelwagen
Scroll naar top